Reprezentanții ASD au inspectat derularea lucrărilor de reabilitare a drumului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți
Nov 25, 2020
În cadrul unei vizite în teritoriu, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au inspectat derularea lucrărilor de reabilitare a drumului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți.  Reprezentanții antreprenorului ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.(Turcia) și companiei de consultanță IRD Engineering (Italia) au expus câteva probleme de ordin tehnic cu care se confruntă în șantier și au informat despre aplicarea marcajului și semnelor rutiere temporare pentru o circulație rutieră în siguranță în perioada de iarnă. 
vezi detalii
Strada Albișoara - reparată în proporție de 98%
Nov 23, 2020
În cadrul unei întrevederi de lucru cu Directorul General Interimar al Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop, reprezentanții antreprenorului S.A. ,,Lusmecon’’ și Primăriei mun. Chișinău s-a examinat progresul lucrărilor de reparație a străzii Albișoara din mun. Chișinău. Antreprenorul a comunicat despre finalizarea lucrărilor de așternere a betonului asfaltic pe tot sectorul supus reparației, strada Albișoara fiind circulabilă integral. Urmează finalizarea lucrărilor de aplicare a marcajului rutier și de amenajare a acceselor laterale.
vezi detalii
Peste 81 % din lucrările de drum din cadrul Programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” sunt finalizate
Nov 20, 2020
În 8 raioane din țară (Basarabeasca, Dubăsari, Rezina, Ștefan Vodă, Strășeni, Șoldănești, Ocnița, Telenești) lucrările de reparație și întreținere periodică din cadrul Programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” sunt finalizate integral. În raioanele Anenii Noi, Căușeni, Călărași, Cimișlia, Criuleni, Nisporeni, Fălești, Ialoveni, Sîngerei și Soroca lucrările de drum sunt executate cu un progres de peste 95 %. 
vezi detalii
5,5 km ai drumului de centură M2 a municipiului Chișinău sunt circulabili
Nov 20, 2020
Circulația pe 5,5 km ai drumului de ocolire M2 – Chișinău este permisă. Din cele 4 benzi de circulație prevăzute pentru drumul de centură, 2 benzi sunt reabilitate integral. Lucrările au demarat la sfârșitul lunii septembrie 2019 și se execută în sistem zigzag, pe partea dreaptă și stângă a carosabilului, astfel încât participanții la trafic să se deplaseze pe partea reparată a drumului. Reabilitarea drumului de centură va reduce formarea ambuteiajelor asigurând confortul participanților la trafic, va elibera orașul de traficul mașinilor de mare tonaj, va diminua poluarea aerului din oraș.
vezi detalii
Pe parcursul nopții de ieri, pe drumurile naționale, în Zona Centru, au fost executate lucrări de combatere a lunecușului
Nov 19, 2020
În contextul înregistrării temperaturilor scăzute pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul nopții de ieri, 19 noiembrie 2020, au fost executate lucrări de combatere a lunecușului pe drumurile naționale, în Zona Centru, pe sectoarele Anenii Noi, Chișinău, Criuleni și Dubăsari. În procesul tehnologic au fost antrenate 16 utilaje speciale, 23 muncitori și răspândite 32 tone de material antiderapant. În prezent, toate drumurile naționale sunt accesibile, circulația rutieră este asigurată.
vezi detalii