COMERCIALIZAREA GHIOCEILOR – PERICOL ÎN TRAFIC
COMERCIALIZAREA GHIOCEILOR – PERICOL ÎN TRAFIC
Mar 09, 2017

Deplasându-te pe traseul Chișinău – Orhei, în zona Codrilor, în primele zile de primăvără, minori și vîrstnici vând buchețele de ghiocei și albăstrele pe marginea traseului cu trafic intens.

Pentru un moment s-ar părea că e ceva frumos și plăcut - copilașii flutură buchețele de flori înaintea mașinii, ce te atrage să te oprești și să procuri un buchețel.

Ambii rămân mulțumiți și copiii și cei ce pleacă cu ghioceii acasă. Există un al treilea nemulțumit – Natura.

La 8 martie curent, Inspectoratul de Poliție Orhei, împreună cu Inspectoratul Național de Patrulare, Inspectoratul Ecologic de Stat și Administrația de Stat a Drumurilor, au organizat un raid comun pentru a contracara comerțul ilicit de flori rare, înregistrate în Cartea Roșie și a preîntâmpina accidentele rutiere.

La fața locului, pe traseul Chișinău – Orhei, în zona restaurantului ”Doi haiduci”, se aflau peste 40 persoane, majoritatea minori, ce propuneau buchețele de flori rare de-a lungul traseului, în pofida faptului că în această zonă sunt amplasate semne de circulație ce interzic oprirea unităților de transport. Organizatorii raidului au desfășurat discuții de profilaxie cu comercianții și i-au atenționat despe paguba adusă naturii și pericolul la care se expun aflându-se pe marginea unui traseu cu trafic intens.

Câteva persoane au fost duse la Inspectoratul de Poliție Orhei pentru a le fi aplicate amenzi.

Administrația de Stat a Drumurilor face apel către participanții la trafic să respecte regulile circulației rutiere, să nu se oprească în locurile interzise creând situații de accidente și să nu favorizeze distrugerea naturii.

 

e-Transformare, comunicare