IURIE CHIRINCIUC, NEMULȚUMIT DE RITMUL EFECTUĂRII LUCRĂRILOR  DE REABILITARE A DRUMULUI NAȚIONAL R1 CHIȘINĂU - UNGHENI
IURIE CHIRINCIUC, NEMULȚUMIT DE RITMUL EFECTUĂRII LUCRĂRILOR DE REABILITARE A DRUMULUI NAȚIONAL R1 CHIȘINĂU - UNGHENI
Mar 27, 2017

Recent, dl. Iurie Chirinciuc, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, însoțit de dl. Veaceslav Teleman, director general interimar al Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor”, a inspectat șantierul de reabilitare a drumului național R1 Chișinău – Ungheni, unde a depistat mai multe nereguli.

În primul rând, antreprenorii internaționali ce efectuează lucrările de reabilitare pe acest traseu au încălcat termenii de dare în exploatare a drumului, și anume iulie-august 2016.

În al doilea rând, în pofida semnării unui plan adițional de acțiuni pentru redresarea situației lucrărilor, antreprenorii nu au mobilizat numărul necesar de tehnică și muncitori.

În discuția cu inginerii supervizori și antreprenorii din Azerbaijan și Cehia s-a constatat că problema nu constă în lipsa de materiale, finanțe, detalii de execuție sau forță de muncă, ci în organizarea ineficientă a lucrului. La insistența dlui Chirinciuc, antreprenorii ”Evrascon JSK” (Azerbaijan) și OHL z.s.mo (Republica Cehă) și-au asumat angajamentul ca începând cu 1 aprilie curent, să fie desfășurate pe șantier mai multe echipe de lucru pentru a intensifica ritmul lucărilor.

În urma analizei situației pe șantier la primele 2 sectoare, și anume Chișinău – Strășeni și Strășeni – Bahmut, ministrul Iurie Chirinciuc i-a convins pe antreprenorii ”Evrascon JSK” (Azerbaijan) și OHL z.s. mo (Republica Cehă) ca aceste sectoare să fie date în exploatare la sfârșitul lunii octombrie 2017.

E-Transformare, comunicare