DRUMARII DESFĂȘOARĂ LUCRĂRI DE ÎNTREȚINERE A TRASEELOR NAȚIONALE
DRUMARII DESFĂȘOARĂ LUCRĂRI DE ÎNTREȚINERE A TRASEELOR NAȚIONALE
Mar 14, 2017

 

Drumarii din țară desfășoară ample lucrări de întreținere a drumurilor naționale, care includ curățarea și defrișarea arborilor din preajma traseelor naționale, salubrizarea și profilarea acostamentelor.

Astfel, circa 40 de angajați ai întreprinderii S.A. ”Drumuri-Căușeni”, dotați cu utilajele și tehnica necesară muncesc de zor pe sectoarele aflate în gestiune pentru încheierea acestor lucrări premergătoare reparației drumurilor prin plombare. De asemenea, se înlocuiesc pilonii de ghidare distruși pe parcursul iernii, aceștia fiind de mare ajutor conducătorilor auto la deplasarea pe timp de noapte și în condiții meteo nefavorabile.

La capitolul lucrări de plombare, în sectorul Ștefan Vodă, situația este bună, dar în sectoarele Căușeni și Căinari drumarii au de efectuat un volum de lucru destul de mare.

Drumarii sunt asigurați cu tehnica de asfaltare, materiale și asigură participanții la trafic că lucrările de plombare vor începe odată cu încălzirea timpului și vor fi încheiate până la sfârșitul lunii mai.

Pentru întreținerea drumurilor aflate în gestiunea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în anul 2017, din Fondul rutier se preconizează mijloace financiare în volum de 476,6 mil Lei.

De menționat că S.A. ”Drumuri-Сăușeni” este întreprinderea specializată care asigură întreținerea și reparația drumurilor publice naționale ce traversează raioanele Căușeni și Ștefan Vodă.

e-Transformare, comunicare