A FOST SEMNAT PRIMUL CONTRACT DE LUCRĂRI DE ÎMBUNĂTĂȚIRE  A DRUMURILOR LOCALE
A FOST SEMNAT PRIMUL CONTRACT DE LUCRĂRI DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A DRUMURILOR LOCALE
Mar 21, 2017

 

La data de 17 martie 2017, a fost semnat contractul de lucrări de îmbunătățire a unui coridor de drumuri locale ce face legătura dintre drumurile naționale R1 și R21, și trece prin localitățile  Cornești - Sinești - Cornova - Onișcani - Răciula.

Lungimea coridorului este de 52,7 km, iar valoarea acestui contract este de 111,958 mil lei, iar lucrările urmează să înceapă în aprilie 2017 și vor dura 24 de luni.

Contractul a fost semnat la sediul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” de către directorul adjunct al întrerpinderii, dl. Iurie Pașa și directorul companiei Î.M „BADPRIM” SRL, dl. Veaceslav Vizitiv.

Contractul în cauză a fost atribuit în urma desfășurării unei licitații competitive, la care au participat atât companii internaționale, cât și companii naționale. Procedura de achiziție a fost efectuată în conformitate cu condițiile și politicile de procurări ale Băncii Mondiale.

În urma unei evaluări consistente, a celor trei oferte depuse,  s-a aprobat decizia de a adjudeca Contractul de lucrări consorțiului dintre Badprim și Ecotehlider, din Republica Moldova, a cărui ofertă corespunde cerinţelor Documentelor de Licitaţie şi care a demonstrat că are capacitatea necesară de a începe şi desfăşura lucrările în conformitate cu cerințele contractuale.

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni şi 12 luni pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor (perioada de garanţie), din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Acest proiect este de o importanță majoră, scopul primordial al acestuia fiind asigurarea accesibilității către centrele de educație, sănătate și comerț a cetățenilor, precum și îmbunătățirea condițiilor drumurilor din regiunea rurală. În acest context, înainte de semnarea contractului s-a accentuat asupra asigurării respectării prevederilor contractuale la capitolul termeni de executare și calitatea lucrărilor executate.

E-Transformare, comunicare