CONTINUĂ CONSTRUCȚIA UNUI POD NOU PESTE R. BÂC
CONTINUĂ CONSTRUCȚIA UNUI POD NOU PESTE R. BÂC
Oct 17, 2017

Continuă lucrările de construcție a podului nou peste râul Bâc, pe drumul regional G108 ”M5 - Florești - Anenii Noi”, la km 16, intersecție cu drumul republican R2 ”Chișinău – Bender – Tiraspol – M5”.

De menționat că podul vechi a fost construit încă în anii 60 ai sec. XX și era în stare avansată de avariere, fapt ce împiedica circulația normală a transportului.

În prima etapă au fost executate lucrările de demolare/demontare a podului vechi și s-a purces la efectuarea lucrărilor pregătitoare pentru construcția podului nou. La moment sunt pozați pilonii de fundație și efectuate alte lucrări cum ar fi monolitizarea piloților, pregătirea amenajării cofrajelor și a armării.

Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” în calitate de beneficiar al obiectului monitorizează procesul de construcție. Antreprenorul ”Poduri-Prim” SRL respectă procesul tehnologic al lucrărilor efectuate.

Concomitent, au fost efectuate vizite de studiu la uzina de producere a elementelor din metal cu rezistență sporită din or. Kiev (Ucraina), unde se preconizează executarea elementelor metalice ale suprastructurii podului.

În perioada de construcție a podului circulația transportului este redirecționată pe un alt drum ce traversează satul Bulboaca din raionul Anenii Noi, viteza camioanelor de mare tonaj fiind limitată prin localitate la 30 km/oră.

 

e-Transformare, comunicare