Reparația Coridorului 8.3 ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani din raionul Călărași se va finaliza peste 5 luni
Reparația Coridorului 8.3 ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani din raionul Călărași se va finaliza peste 5 luni
Nov 13, 2020

Lucrările de reparație a Coridorului 8.3 ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida, Onișcani din raionul Călărași sunt executate în proporție de peste 65%.

Reparația drumului va îmbunătăți considerabil infrastructura din zonă, va atrage agenți economici, va facilita accesul cetățenilor spre centrele de sănătate, educație și comerț. La fel, atât pietonii cât și participanții la trafic vor beneficia de securitate și siguranță rutieră.

În prezent, se execută lucrări de reabilitare a podului, consolidare a acostamentelor din piatră spartă, amenajare a intersecțiilor, instalare a parapetelor metalice, aplicare a marcajului rutier, executare a acceselor laterale.

Finanțat din sursele Băncii Mondiale, proiectul este parte a „Programului de Îmbunătățire a Drumurilor locale” cu o valoare de peste 88 mln lei.

Contractul prevede îmbunătățirea a circa 10 km de drum ai Coridorului și a fost semnat la începutul lunii septembrie 2019 cu compania locală ,,Nouconst” SRL în asociere cu compania locală ,,NiRom-Roz” SRL.

Până în luna martie 2021 lucrările se vor finaliza integral.