DECIZII ȘI ACȚIUNI ÎN BENEFICIUL SĂTENILOR
DECIZII ȘI ACȚIUNI ÎN BENEFICIUL SĂTENILOR
Jun 21, 2017

De ani buni s-au tot căutat resurse pentru reparația podului peste râul Bâc de pe drumul G108 M5 Florești-Anenii Noi, km 16, intersecție cu R2(Chișinău- Bender-Tiraspol). Până la urmă forurile decizionale au găsit 19 milioane de lei pentru a lansa această lucrare. Reparația propriu-zisă a și început prin debranșarea conductei de gaze ce era instalată în preajma podului, gazele fiind redirecționate prin altă conductă. Podul va fi reabilitat în cel mult 13 luni.

Însă, odată cu demararea lucrărilor în cauză, mișcarea transportului de mare tonaj, încărcat cu nisip și alte materiale de construcție, e posibil să fie redirecționată pe un alt drum ce traversează satul Bulboaca din raionul Anenii Noi. Fiind îngrijorată de perspectiva de deteriorare a străzii centrale, comunitatea și primăria s-au adresat instanțelor republicane ca să fie aplanată această situație.

La data în satul respectiv, în clădirea Primăriei, a avut loc o ședință comună a autorităților locale, reprezentate de primarul comunei Victor Jereghi și viceprimarul Stelian Coșcodan, a autorităților raionale, fiind prezenți Vladimir Vâzdoagă, vicepreședinte al Consiliului raional, și Sergiu Rapcea, membru al Consiliului raional, cu reprezentanții Î.S. ”Adimistrația de Stat a Drumurilor” în frunte cu dl Petru Bologan, șeful Serviciului Siguranța Traficului

Au fost propuse două variante de soluționare a acestei probleme:

- să fie construit, alături de podul care necesită reparație, un pod temporar;

- să fie construit un drum nou cu lungimea de 12 km care ar ocoli satul Bulboaca.

Însă pentru construcția unui pod temporar și unui drum suplimentar nu sunt planificate mijloace financiare. De comun acord s-a ajuns la următoarea variantă: în perioada de reparație a podului să fie aplicată restricția de 30 km/oră pentru circulația prin sat a camioanelor de mare tonaj.

Pe drumul din sat sunt deja instalate semne restrictive de circulație și marcate trecerile de pietoni. După cum a informat dl Andrian Balâc, specialist pentru sistematizarea circulației rutiere, Inspectoratul de poliție Anenii Noi, la menținerea bunei ordini în traficul din această localitate își va aduce contrubuția și poliția locală.

 

e-Transformare, comunicare