DRUM ASFALTAT PRIN S. BĂLĂUREȘTI
DRUM ASFALTAT PRIN S. BĂLĂUREȘTI
Sep 28, 2017

 

Ziua de 27 septembrie curent, a fost o zi însemnată pentru locuitorii s. Bălăurești, raionul Nisporeni – a început asfaltarea drumului.

La intrarea în s. Bălăurești un finisor de asfalt cu capacitate mare așternea asfalt concomitent pe o lățime de 7 m.

S. Bălăurești are o populație de 2500 oameni și de ani buni oamenii din sat erau nevoiți să meargă pe un drum pietruit spre localitățile învecinate.

Mare este bucuria localnicilor că încă o porțiune a drumului național G91 Ungheni – Bărboieni – Nemțeni – M1, km 38 – 47, ce trece prin localitate, este în proces de reparație. Porțiunea menționată are 8,2 km și va avea îmbrăcăminte din beton asfaltic. Drumul va fi amenajat cu indicatoare rutiere, piloni de ghidare și alte elemente rutiere necesare. Drumarii au ținut cont și de intrările de pe drumurile laterale, intrările în curți, amenajarea trotuarelor și a platformelor de așteptare a transportului public.

Lucrările pentru realizarea acestui proiect au început în luna august 2017 de către compania S.C. ”Nouconst” SRL și urmează a fi finalizate în toamna anului 2018. Valoarea contractului este de 63 mil. lei, bani alocați din bugetul de stat. Beneficiarul drumului este Î.S. ”Administrația de Stat a Drumului”.

Sectorul aflat în reparație va fi conectat la porțiunea de drum Ungheni – Grozești, care a fost asfaltată anterior. În viitor acest drum urmează să asigure legătura mai multor localități din lunca Prutului cu or. Ungheni și drumul M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

Momente de bucurie a exprimat și primarul s. Bălăurești, dl Ion Carp, care a menționat beneficiile acestui drum pentru localnici, dar și operativitatea și calitatea lucrărilor efectuate.

 

e-Transformare, comunicare