DRUMARII LUPTĂ CU CONSECINȚELE PLOILOR ABUNDENTE
DRUMARII LUPTĂ CU CONSECINȚELE PLOILOR ABUNDENTE
May 15, 2017

Ploile abundente din 13-14 mai curent au adus prejudicii drumurilor publice naționale ce traversează raioanele de centru și sud ale țării. Actualmente, drumarii de la S.A. ,,Drumuri-Ialoveni”, S.A. ”Drumuri-Criuleni” și S.A. ”Drumuri-Cimișlia” efectuează lucrări de curățare a părții carosabile și a scurgerilor pluviale.

Operativ au acționat toate întreprinderile specializate. Deja pe parcursul nopții de 13-14 mai a fost curățat drumul public ce duce spre s. Puhoi (rl. Ialoveni), înămolit cu cantități mari de noroi. În dimineața zilei de 14 mai au fost curățate și drumurile ce duc spre localitățile Țipala și Budăi, din același raion.

Drumarii din Cimișlia au curățat operativ de noroi și resturi de vegetație drumul G125 Cimișlia - Iargara - Sărata Nouă.

Drumarii de la sectorul Anenii Noi al S.A. ”Drumuri-Criuleni” au curățat toate porțiunile afectate pe drumul național R2 Chișinău – Bender (s. Chetrosu, Țînțăreni, Todirești) și drumul G109 ce duce spre s. Bulboaca.

Pentru aducerea rețelei de drumuri naționale în stare normală de funcționare drumarii au antrenat 12 unități de tehnică specială. Majoritatea sectoarelor de drum afectate au fost deja curățate. Drumarii întreprind măsuri pentru lichidarea cât mai operativă a tuturor consecințelor provocate pe drumurile publice naționale de ploile abundente.

 

Direcția întreținere drumuri și poduri