Drumarii muncesc în continuare la deszăpezirea drumurilor regionale și locale
Drumarii muncesc în continuare la deszăpezirea drumurilor regionale și locale
Jan 23, 2018
     După ce au deszăpezit drumurile naționale, drumarii din țară au început să muncească pe drumurile regionale și locale. Dumnealor, în asemenea cazuri mai puțin se gîndesc la odihnă. Au grijă, ca părinții să-și poată duce la timp copiii la școli și grădinițe, ca oamenii de la sate să aibă acces la drumurile locale și regionale. Serviciul operativ al Î.S. ”Administrația de Stat a Dumurilor” monitorizează procesul de lucru de deszăpezire pe drumurile naționale și regionale 24 din 24 de ore. Spre dimineață ne-am deplasat și noi, responsabilii de mediatizarea lucrărilor la drumuri pe timp de iarnă, pe unul din drumurile regionale din raionul Criuleni G75 (R6 – Peresecina – Hîrtopul Mare – Cruglic – G71).
     Alexandru Timciuc conducătorul autogrederului, Iurie Bîtcă șoferul automobilului distribuitor de material antiderapant, Anatol Tofan șoferul automobilului cu freză pentru deszăpezire, duceau la bun sfârșit deszăpezirea pe sectorul menționat. Pe diferite sectoare pe acest drum viscolul a adunat troiene de o înălțime de 1,5 - 1,6 metri (un moment convingător sunt și pozele făcute la fața locului). Din discuțiile cu dumnealor am aflat, că munceau cu mici întreruperi deja 24 de ore și au făcut tot posibilul ca circulația pe acest sector să se desfășoare în maxima siguranță. Au reușit atât de rapid prin faptul că au folosit tehnica eficient, după o metodă nouă. Automobilul cu freză pentru deszăpezire arunca zăpada cât mai departe de drum, apoi, autogrederul împingea pe marginea drumului zăpada rămasă, și în continuare autocamionul distribuitor de material antiderapant împrăștia nisipul. Totul se făcea în complex (puteți observa din pozele de mai jos).
      Am avut ocazia să discut și cu Anatol Delimarschi, primarul comunei Hîrtopul Mare, din același raion. Dumnealui este foarte mulțumit de lucrul care s-a făcut, drumarii au muncit rapid si calitativ. E bine când obiectiv este apreciată munca altuia, dar cu părere de rău nu toți pot aprecia, ori nu vor.
 
e-Transformare, comunicare