Drumul de ocolire a or. Ungheni
Drumul de ocolire a or. Ungheni
Aug 06, 2018

     

 

     Pe data de 3 august 2018 a avut loc ceremonia oficială de dare în exploatare a drumului de ocolire a or. Ungheni cu o lungime totală de 7.71 km. finanțat in mare parte de Uniunea Europeană.
     La eveniment au luat parte oficiali ai Republicii Moldova cît și oficiali ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, reprezentanți BERD, BEI, autorități locale dar și locuitori din  vecinătatea drumului. La luarea de cuvînt, premierul Pavel Filip a menționat că banii oferiți de Uniunea Europeană sunt pentru binele cetățenilor Republicii Moldova, ceea ce și a confirmat și șeful Delegației Uniunii Europene Peter Michalko. Cei care au tăiat lenta a fost Peter Michalko și Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.
     În urma dării în exploatare a acestei porțiuni de drum se va reduce traficul de transport de mare tonaj prin or. Ungheni și va reduce timpul de parcurgere de 4 ori. Acum locuitorii din zonă vor avea un acces mai rapid la serviciile de urgență – pompieri, ambulanță, poliție. Drumul va facilita schimbul de bunuri și mărfuri, având  în vedere că în regiune sunt circa o mie de întreprinderi agricole, inclusiv 40 în Zona Economică Liberă Ungheni.