Î.S. ASD : La Sărbătoarea ,,Ziua Europei”
Î.S. ASD : La Sărbătoarea ,,Ziua Europei”
May 16, 2017

La 13 mai 2017, delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a organizat o nouă ediție a orășelului european. Evenimentul a avut loc în grădina publică ,,Ștefan cel Mare”.

Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” a participat la acest eveniment cu o acțiune de promovare a suportului financiar european în sectorul drumurilor din Republica Moldova.

UE a oferit credite și granturi  pentru Proiectul de Suport al Programului din Sectorul Drumurilor ce presupune reabilitarea a 680 km de drumuri naționale. Finanțatori: Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) - 242,5 mil. Euro și Banca Europeană de Investiții (BEI) - 255 mil. Euro, Comisia Europeană - 43,5 mil. Euro.

Pentru anii 2017-2019 sînt planificate contracte de reabilitare și construcție a drumurilor naționale în valoare totală  de 98,28 mil. Euro.

Cu această ocazie reprezentanții instituției noastre (Direcției Învestiții Străine a Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor”) au repartizat materiale informative despre construcția drumurilor în țara noastră cu suport european.

e-Transformare, comunicare