MERSUL LUCRĂRILOR DE REPARAȚIE A DRUMULUI  R26 BENDER - CĂUŞENI - CIMIŞLIA
MERSUL LUCRĂRILOR DE REPARAȚIE A DRUMULUI  R26 BENDER - CĂUŞENI - CIMIŞLIA
Jul 12, 2017

Locuitorii din s. Taraclia, r. Căușeni pot beneficia de un drum modern cu o lungime de 4,6 km, care are marcajul și semnalizarea corespunzătoare standardelor în vigoare.
Această porțiune face parte din proiectul de reparație a îmbrăcămintei rutiere pe 20 km din drumul republican R26 Bender - Căușeni - Cimișlia, început în anul 2015.
Este vorba de sectorul de drum dintre intersecția de la intrarea în or. Căușeni, unde drumul R26 se intersectează cu drumul R30 Anenii Noi - Căuşeni - Ştefan Vodă - frontiera cu Ucraina și intrarea în s. Mihailovca, r. Cimișlia. În total sunt în proces de reparație 20 km de drum. Lucrările sunt finanțate din bugetul de stat și fondul rutier, valoarea acestora fiind de peste 172 mil. lei.
Contractele de lucrări sunt executate de companiile autohtone Î.M. ”Badprim” SRL (10 km) și SRL ”Irinda Prim” (10 km), iar beneficiar al drumului este Î.S ”Administrația de Stat a Drumurilor”.
În prezent se execută lucrări de asfaltare și amenajare a scurgerilor pluviale.
Conform contractelor inițiale, perioada de execuție a lucărilor a fost iunie 2015 – decembrie 2016, dar din cauză insuficienței de mijloace financiare, termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit pentru toamna anului 2017.