mobilizarea drumarilor
mobilizarea drumarilor
Jan 19, 2018

În legătură cu instituirea codului cromatic de urgență meteorologică de lapoviță și ninsori pentru 16-19 ianuarie, Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” a monitorizat efectuarea lucrărilor de deszăpezire și combaterea lunecușului. Pentru executarea lucrărilor de deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant pe drumurile naționale au fost antrenate mașini și utilaje rutiere în număr 356 de unităț. Au fost presurate  2262 de tone  de materiale antiderapante și au participat la lucrările de deszăpezire 455 de muncitori.

Pentru monitorizarea stării drumurilor naționale, Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” are instalate 40 camere video și 150 GPS care asigură vizualizarea on line a stării drumurilor pe întreg teritoriul țării. Pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă la Î.S. “Administraţia de Stat a Drumurilor”, activează serviciul operativ în regim “non-stop” (tel. 022-74-89-61, 022-22-55-30, Viber: (+373) 604 77 117, e-mail serviciu@asd.md).

Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulaţiei Rutiere în vigoare și anume ca mijlocul de transport:

- să fie echipat cu cauciucuri de iarnă;

- să se efectueze deplasarea cu viteză redusă;

- să corespundă normelor tehnice în vigoare sistemele de frânare și iluminare;

- să corespundă normelor tehnice în vigoare sistemul de semnalizare;

- să fie în stare de funcţionare acumulatorul şi alte elemente ale vehiculului ce pot înfluenţa direct sau indirect la siguranța rutieră.

În caz contrar, ASD recomandă conducătorilor auto să se abțină de la deplasare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-Transformare, comunicare