Peste 492 km de drum din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” au fost finalizați
Peste 492 km de drum din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” au fost finalizați
Oct 19, 2020

Peste 58% din volumul total al investițiilor din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” au fost executate, constituind circa 660 mln lei, bani alocați din bugetul de stat. 

Astfel, au fost finalizați peste 221 km de drum cu îmbrăcăminte din asfalt betonic, iar aproape 271 km de drum au fost reparați cu îmbrăcăminte rutieră din pietriș.

Lucrările de reparație și întreținere periodică din cadrul Programului, se derulează în 33 de raioane și 2 municipii (mun.Chișinău, mun. Bălți). Peste 2000 de angajați sunt antrenați zilnic, dintre care 1000 de muncitori pe șantiere.

Responsabilii tehnici din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”(ASD) monitorizează zilnic lucrările de reparație, asigurând respectarea tuturor standardelor și proceselor tehnologice. Tototdată, pentru a asigura calitatea lucrărilor executate, sunt prelevate probe și efectuate testări în cadrul Laboratorului de Încercări al ASD.

Programul Drumuri Bune pentru Moldova 2020 prevede reparaţia periodică/ întreţinerea drumurilor locale, comunale şi a străzilor din localități. Lucrările urmează să fie finalizate integral până la sfârșitul anului curent.