Reparația drumului de ocolire a satului Troița Nouă, raionul Anenii Noi
Reparația drumului de ocolire a satului Troița Nouă, raionul Anenii Noi
Sep 10, 2020

Directorul Adjunct al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” Iurie Pașa împreună cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean și Secretarul de Stat Anatol Usatîi, au inspectat astăzi, 10 septembrie 2020, lucrările de reparație a sectorului de drum ce ocolește satul Troița Nouă, raionul Anenii Noi.

Reparația acestuia are o importanță majoră pentru circulația rutieră din zonă, având în vedere că acest tronson asigură ocolirea unui sector cu panta longitudinală sporită, care de-a lungul anilor precedenți a cauzat cheltuieli de întreținere suplimentare, dar și circulația dificilă a unităților de transport în perioada toamnă-iarnă.

Lucrările de construcție au demarat în toamna anului 2019, iar conform contractului, compania „Rutador” SRL urmează să finalizeze lucrările până la sfârșitul anului 2021.

Lungimea sectorului în reparație este de 6,6 km, iar valoarea contractului este de 128 295 992,93 lei.

La moment, pe tot sectorul supus reparației s-au efectuat lucrări de executare a stratului hidroizolant cu material geosintetic, lucrări de decapare și depozitare a pământului vegetal, lucrări de transfer a rețelei electrice. De altfel, s-au construit podețe tubulare și derulează lucrări de construcție a podului.

Sectorul de drum supus reparației ce ocolește s.Troița Nouă este parte componentă a drumului R30 Anenii Noi-Căușeni-ȘtefanVodă-Frontieră cu Ucraina, iar reparația acestuia va asigura circulația eficientă a autovehiculelor pe toată perioada anului.