S.A. ”DRUMURI-CIMIȘLIA” ESTE ÎN PROCES DE MODERNIZARE
S.A. ”DRUMURI-CIMIȘLIA” ESTE ÎN PROCES DE MODERNIZARE
Jul 10, 2017


S.A. „Drumuri-Cimișlia” este întreprinderea specializată în construcția, reparația și întreținerea drumurilor ce deservește drumurile publice naționale din zona ce cuprinde raioanele Cimișlia, Leova și Basarabeasca.
În total, întreprinderea are la întreținere 400 km de drumuri publice naționale, inclusiv: drumuri expres (M) - 12,8 km, drumuri republicane (R) - 147,2 km, drumuri regionale (G) - 240 km.
Întreprinderea are 160 de angajați și este dotată cu tehnică, mașini, utilaje și mecanisme moderne, ce îi permit să execute diverse lucrări de reparație și întreținere a drumurilor, atît naționale, cît și locale:
     - autogreder - 8 un.;
     - buldozer cu șenile - 3 un.;
     - excavator/încărcător - 7 un.;
     - freză - 1 un.;
     - compactor - 9 un.;
     - tractor cu diferite utilaje - 8 un.;
     - autospecială/basculantă - 10 un.;
     - compresor - 2 un.;
     - utilaj pentru plombarea gropilor prin metoda de injectare - 1 un.;
     - utilaj pedru deszăpezirea drumurilor - 1 un.
Pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă, întreprinderea are un pavilion pentru depozitarea materialului antiderapant cu un volum de 4000 m3.
În anul 2016 S.A. ”Drumuri-Cimișlia” a executat lucrări în sumă de 29,19 mil. lei, iar salariul mediu pentru anul 2016 a constituit 4870 lei.
În primele 6 luni ale anului 2017 S.A. ”Drumuri-Cimișlia” a executat lucrări în volum de 21,04 mil. lei, inclusiv lucrări de întreținere a drumurilor locale de interes raional în baza licitațiilor organizate de APL II (consiliile raionale) în volum de 2,5 mil. lei.
În prezent, întreprinderea desfășoară lucrări de cosire a vegetației de pe acostamentele drumurilor, utilizînd doar mecanisme și utilaje moderne care asigură o calitate mai înaltă a lucrărilor, reduce costurile și perioada de efectuare a acestor lucrări.
S.A. ”Drumuri-Cimișlia” are realizări și în ce privește colaborarea cu APL I (primăriile). Astfel, în baza licitației cîștigate, întreprinderea execută lucrări la construcția unui drum în variantă albă în s. Gura Galbenei din r. Cimișlia, drum care va asigura un acces mai bun către grădinița din satul nominalizat. Lucrările urmează a fi finalizate în luna septembrie a anului curent. Valoarea contractului încheiat de S.A. ”Drumuri-Cimișlia” este de 560 mii lei, iar valoarea integrală a proiectului este de 780 mii lei.
Pentru dezvoltarea capacităților întreprinderii, pe parcursul anilor 2016 - 2017 au fost investite peste 2 mil. lei în procurarea tehnicii (2 compactoare, 1 autoturism și diverse utilaje).
De asemenea, conducerea întreprinderii acordă atenție sporită, asigurării unor condiții bune de muncă pentru angajați și respectării cerințelor privind securitatea muncii.
S.A. ”Drumuri-Cimișlia” are o experiență bogată în domeniul construcției, reparației și întreținerii drumurilor.


e-Transformare, comunicare