S.A. ”DRUMURI-EDINEȚ”  - DRUMARI CU SPIRIT GOSPODĂRESC
S.A. ”DRUMURI-EDINEȚ”  - DRUMARI CU SPIRIT GOSPODĂRESC
Jul 26, 2017

S.A. „Drumuri-Edineț” este una din cele mai mari întreprinderi de stat din țară, specializată în construcția, reparația și întreținerea drumurilor, ce deservește drumurile publice naționale din zona ce cuprinde sectoarele Edineț, Briceni, Dondușeni și Ocnița.
În 2016, până la transmiterea drumurilor locale la balanța consiliilor raionale, S.A. „Drumuri-Edineț” avea la întreținere 1069 km de drum. 
În prezent, întreprinderea are la întreținere 648 km de drumuri publice naționale, inclusiv drumuri expres (M) - 90 km, drumuri republicane (R) - 162 km și drumuri regionale (G) - 396 km.
Întreprinderea are 188 de angajați și este dotată cu tehnică, mașini, utilaje și mecanisme moderne, inclusiv o stație de asfalt, fapt care îi permite să execute un spectru larg de lucrări de drum, iar angajații au condiții bune de muncă.
Dotarea întreprinderii:
- autobasculantă - 11 un.;
- autocamion - 8 un.;
- automacara - 1 un.;
- autogreder - 6 un.;
- tractor cu diferite utilaje - 12 un.;
- excavator/încărcător - 6 un.;
- buldozer - 3 un.;
- freză de asfalt - 2 un.;
- compactor - 4 un.;
- utilaj pentru plombarea gropilor - 1 un.;
- freză pentru deszăpezire - 1 un.;
- trailer - 1 un.;
- stație de beton asfaltic cu capacitatea de 50 t/oră - 1 un. ș.a.
În anul 2016 S.A. „Drumuri-Edineț” a executat lucrări în sumă de 44,3 mil. lei, iar salariul mediu pentru anul 2016 a constituit 5450 lei. În primele 6 luni ale anului 2017, cifra de afaceri a S.A. „Drumuri-Edineț” este de 30,9 mil. lei, inclusiv lucrări de drum în baza contractelor cu Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” - 28,67 mil. lei și contracte directe cu administrația publică locală și agenți economici în valoare de 2,23 mil. lei.
Este de menționat că drumurile naționale aflate în gestiunea  S.A. „Drumuri-Edineț” sunt bine întreținute, fapt apreciat de autoritățile locale și utilizatorii de drumuri din zona respectivă
Conducerea întreprinderii acordă atenție deosebită creșterii capacităților tehnice ale întreprinderii, asigurării unor condiții de muncă bune pentru angajați - sedii renovate și dotate cu mobilierul și tehnica de birou corespunzătoare, spații pentru reaparația tehnicii.
De asemenea, conducerea întreprinderii acordă atenție sporită respectării cerințelor privind securitatea muncii, muncitorii fiind asigurați cu echipament de protecție și veste reflectorizante cu inscripția ”S.A. Drumuri-Edineț”.
S.A. ”Drumuri-Edineț” a finalizat procedurile de transmitere a drumurilor locale de interes raional în gestiunea Consiliilor raionale Edineț, Briceni și Dondușeni. În proces de transmitere sunt drumruile locale din raionul Ocnița.
În prezent, întreprinderea desfășoară lucrări de întreținere pe drumurile naționale aflate în gestiune, inclusiv plombarea gropilor cu beton asfaltic, lucrări de reparație a drumurilor locale în variantă albă.
Fiind un agent economic cu reputație bună, S.A. ”Drumuri-Edineț” a câștigat mai multe licitații pentru lucrări de drum, cea mai semnificativă fiind licitația pentru lucrări de asfaltare și amenajare a unor drumuri locale în raionul Dondușeni, în valoare de circa 1,3 mil. lei.

e-Transformare, comunicare