S.A. ”DRUMURI-RÂȘCANI”: REALIZĂRI ȘI PERSPECTIVE
S.A. ”DRUMURI-RÂȘCANI”: REALIZĂRI ȘI PERSPECTIVE
Mar 14, 2017

 

S.A. ”Drumuri-Râșcani” este una din cele mai bune întreprinderi specializată în întreținerea drumurilor.

La 5 august anul curent, întreprinderea S.A. ”Drumuri-Râșcani” va împlini 50 de ani de activitate.

Despre succesele acestui colectiv vorbesc și rezulatele obținute în ultimii ani. De exemplu, în anul 2016, valoarea lucrărilor și serviciilor executate este de circa 38,3 mil lei, iar întreprinderea este una din cele mai bune din țară conform bilanțului activității în anul 2016.

De menționat că în componența întreprinderii activează 3 sectoare (Râșcani, Glodeni și Drochia) unde muncesc 192 persoane. În a. 2016, salariul mediu pe întreprindere a fost de 5475 lei, în creștere cu peste 600 lei față de anul 2015.

La această întrepindere, în prim plan este pus factorul uman. Chiar de la intrare se aruncă în ochi teritoriul bine amenajat, tehnica aliniată și gata de funcționare, iar în fața sediului renovat flutură Drapelul de Stat al Republicii Moldova pe catarg. S-a ținut cont și de crearea unor condiții de muncă de invidiat: birouri dotate cu mobilier modern, calculatoare, sală de ședințe pentru 50 de persoane, sistem de încălzire autonomă, spațiu pentru odihna și servirea mesei. Spiritul gospodăresc și profesionalismul celor ce muncesc aici se observă și pe drumurile naționale deservite, și anume, pe carosabil nu sunt gropi, acostamentele sunt curațate și nivelate. Întreprinderea are în gestiune 277 de km de drumuri naționale.

Conducerea întreprinderii acordă mare atenție dotării cu tehnică și utilaje. Astfel, pe parcursul anilor 2015 - 2016, o parte din venitul obținut a fost investită în procurarea mecanismelor și utilajelor cum ar fi compactoare moderne, remorci și utilaje, în valoare de 2 mil 157 mii lei. De asemenea, S.A. ”Drumuri-Râșcani” are în dotare tehnică modernă de deszăpezire și o uzină de producere a asfaltului. Dotarea corespunzătoare și profesionalismul specialiștilor de la această întreprindere crează condiții favorabile pentru organizarea unor grupuri de întreprinderi specializate eligibile pentru participarea la licitații de construcție și reabilitare a drumurilor naționale.

e-Transformare, comunicare