SECTORUL DE DRUM ”PREPELIȚA – PEPENI” A FOST FINALIZAT
SECTORUL DE DRUM ”PREPELIȚA – PEPENI” A FOST FINALIZAT
Aug 22, 2017

 

La 18 august 2017, a avut loc recepția la finalizarea lucrărilor pe tronsonul de drum reparat cu îmbrăcăminte asfaltică, care leagă localitățile Prepelița și Pepeni din raionul Sîngerei.

Este vorba de 5 km din drumul regional G56 ”R6 – Prepelița – Bălășești”.

Comisia de recepție, desemnată de Î.S.”Administrația de Stat a Drumurilor” a verificat volumul și calitatea lucrărilor executate și a constatat că tronsonul poate fi dat în folosință după avizul pozitiv al Inspecției de stat în construcții.

Anterior, populația din localitățile învecinate era nevoită să meargă pe un drum pietruit de proastă calitate.

Tronsonul de drum reparat reprezintă acum un drum asfaltat cu 2 benzi, cu marcajul și indicatoarle rutiere corespunzătoare, 25 de podețe la drumuri laterale și intrări în curți, trotuar prin localitatea Prepelița, parapet metalic și scurgeri pluviale.

Lucrările de reparație a sectorului de drum nominalizat au fost executate în termenii stabiliți în contract, în anii 2015-2017, de către întreprinderea specializată în construcția, reparația și întreținerea drumurilor S.A.”Drumuri-Bălți”. Valoarea lucrărilor este de 22 mil. lei, mijloace financiare alocate din fondul rutier.

Anterior, au fost asfaltați 3,8 km de drum prin comuna Pepeni, primul sector reparat din drumul de 10 km ce leagă loc. Bălășești, Pepeni și Prepelița.

 

e-Transformare, comunicare