ȘEDINȚĂ COMUNĂ PRIVIND PROCURAREA VINIETEI
ȘEDINȚĂ COMUNĂ PRIVIND PROCURAREA VINIETEI
Jun 06, 2017

 

La data de 06.06.2017, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanții structurilor de stat implicate în procesul de procurare, administrare și control a vinietei.

La ședința prezidată de dl. Oleg Tofilat – secretar de stat la MTID, au participat:

- Serviciul Vamal;

- Poliția de Frontieră;

- Centrul de Guvernare Electronică;

- Administrația de Stat a Drumurilor.

În cadrul ședinței s-au pus în discuție un șir de chestiuni ce țin de procesul de administrare a vinietei. Au fost stabilite criteriile de colaborare între instituțiile statale, care administrează (ASD), care eliberează vinietele (MAIB, on-line, terminalele de plată) și cei care controlează existența vinietelor pe teritoriul țării (MAI) și la frontieră (Serviciul Vamal).

Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) informează că pe parcursul a trei luni (martie - mai) au fost procurate 128 259 viniete în sumă de 22 mln. 856 mii lei.

La moment, serviciul licitații din cadrul ASD lucrează asupra organizării licitației de elaborare a soft-ului SIAS E-vinieta, ce are menirea să eficientizeze procesul de administrare, procurare și control a vinietei. Acesta va face conexiune între programele serviciilor (ASD, MAIB, MAI, Poliția de Frontieră, E-gov și Serviciul Vamal) astfel încît contribuabilii, să beneficieze de un serviciu modern și de înaltă calitate.

 

e-Vinieta