Ședință de progres cu Antreprenorul ''ONUR'' (Turcia) privind reglementarea contractelor
Ședință de progres cu Antreprenorul ''ONUR'' (Turcia) privind reglementarea contractelor
Sep 15, 2020

Astăzi, 15 septembrie 2020, la sediul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), a avut loc ședința de progres cu participarea reprezentaților Beneficiarului (ASD) și Antreprenorului ONUR Taahhüt Taşımacılık İnşaat Ticaret ve Sanayi A. Ş. (Turcia) cu privire la contractele RSP/W9/02: Construcția drumului M3 Porumbrei – Cimișlia, sector km 0+000 - km 19+010 și RSP/W9/03: Construcția drumului M3, ocolirea or. Comrat, sector km 0+000 - km 18+263 finanțate de Banca Europeană de Investiții, dar și contractul RSP/W11/01-02: Reabilitarea drumului R6 Chișinău – Orhei – Bălți, sector km 99+530 - km 111+230; km 76+700 – km 94+700 și pod km 72+944 finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Având în vedere că lucrările de construcție a sectoarelor de drum contractate sunt în faza de derulare, în cadrul ședinței a fost raportat progresul acestora, dar și dificultățile cu care se confruntă Antreprenorul sus-menționat.

În cadrul ședinței s-a discutat despre impactul pandemiei Covid-19 asupra lucrărilor de reabilitare a drumurilor, problemele de aprovizionare cu materiale, dar și soluțiile întreprinse de către Antreprenor pe șantier.

Antreprenorul, fiind conștient de importanța sectoarelor de drum contractate care fac parte din rețeaua rutieră a Republicii Moldova, a comunicat că este interesat ca lucrările de construcție a drumurilor să fie finisate în termenii contractuali stabiliți și a solicitat suport Beneficiarului în vederea soluționării unor dificultăți.

La rândul său, Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop a asigurat Antreprenorul că va depune toate eforturile necesare astfel încât lucrările de construcție a drumurilor sus-numite să deruleze fără întârzieri și a încredințat că va monitoriza personal mersul acestora.