SPRE COMUNA PEPENI SE CIRCULĂ PE UN DRUM NOU
SPRE COMUNA PEPENI SE CIRCULĂ PE UN DRUM NOU
Jul 18, 2017

De mai mulți ani locuitorii comunelor Pepeni și Bălășești, raionul Sîngerei visau la un drum asfaltat ce leagă localitățile date cu drumul național R6 Chișinău - Orhei - Bălți. Este vorba de drumul regional G56, cu o lungime de 10 km. Bucuria le-a fost mare cînd în 2014-2015 au fost asfaltați 3,8 km de drum din comuna Pepeni, primul sector reparat din traseul de 10 km ce leagă loc. Bălășești și Pepeni de loc. Prepelița și respectiv, drumul național R6.

Dar, pentru a ajunge în centrul raional Sîngerei, localnicii aveau de parcurs o porțiune de drum pietruit de proastă calitate cu o lungime de 5,2 km.

Conform unui proiect de modernizare a drumului ”Prepelița - Pepeni - Bălășești”, în perioada 2016-2017, S.A.”Drumuri-Bălți” a asfaltat acești 5,2 km. Valoarea proiectului este de 22 mil. lei, mijloace alocate din fondul rutier, iar darea în exploatare a drumului este preconizată pentru luna august 2017. Traseul respectiv a fost amenajat cu canale de scurgeri pluviale, podețe pentru intrări în curți și intrări secundare.

La 14 iulie curent, în cadrul întrevederii cu directorul S.A.”Drumuri-Bălți”, Gheorghe Pleșca, primarul com. Pepeni, Oleg Rotaru a mulțumit din partea tuturor locuitorilor pentru construcția acestui drum, accentuînd că viața le-a devenit mai ușoară, reducînd timpul de deplasare și cheltuielile pentru reparația trasportului auto. Primarul Oleg Rotaru a menționat că locuitorii din regiune așteaptă cu nerăbdare asfaltarea ultimului kilometru de drum spre com. Bălășești.

 S.A.”Drumuri-Bălți” este întreprinderea specializată în construcția, reparația și întreținerea drumurilor din zona Bălți, Fălești și Sîngerei, care dispune de tehnica și mecanismele necesare și de un colectiv de profesioniști, capabili să asigure îndeplinirea lucrărilor de drum calitativ și în termenii stabiliți.

S.A.”Drumuri-Bălți” este un partener de nădejde în dezvoltarea infrastructurii rutiere, atît naționale, cît și locale.

 

e-Transformare, comunicare